Nadat er weer een jaar intensief gebruik gemaakt is van het Synergy portal binnen het Clixz Platform is het nieuwe schooljaar inmiddels gestart met een aantal vernieuwingen. Eén van de grootste hiervan is de ontwikkeling van Talentskills Expert.

Het Synergy-portal wordt in de huidige iteratie al meer dan een jaar intensief gebruikt binnen het onderwijs door scholieren die het vak “Talent-Skills” volgen. Sindsdien zijn er een hoop “uitdagingen” afgerond via Talent-Skills. Met behulp van Talent-Skills kunnen talenten uitdagingen aangaan, plannen en voltooien. Het platform voor bevat hier meerdere begeleidende vragen en stappen voor talenten, zo wordt een talent volledig begeleid in het opmaken van zijn plan van aanpak en het uitvoeren en opleveren van zijn uitdaging.

Talenten die bedreven zijn in het plannen en voltooien van uitdagingen hebben soms minder behoefte aan begeleiding en wensen meer de vrije hand te hebben. Om deze reden is Talentskills expert in het leven geroepen.

Zoals hierboven te zien is was het voorheen(Links) verplicht de verschillende velden in te vullen voor het maken van een plan. Met Talentskills Expert bestaat dit plan maar uit 1 veld waarin alle stappen beschreven dienen te worden. Dit maakt het plannen van een uitdaging een stuk compacter, maar legt verantwoording voor het schrijven van een gedetailleerd plan bij de sporter. Kortom uitdagingen zijn nu compacter te beschrijven maar de inhoud blijft gelijk, oftewel alleen weggelegd voor de echte expert gebruikers van Talentskills!