Ter vervanging van de zogenaamde AHUB verbinding, heeft Clixz in het najaar van 2019 in nauwe samenwerking met Synfra een uitgebreide koppeling tot stand gebracht tussen netbeheerder Enexis en achterliggende aannemers. Door de ingerichte digitale koppeling tussen DSP en Gemma worden alle berichten naar en vanuit Enexis netjes afgehandeld en alle gestelde technische en business logica verwerkt.

Via onze middleware applicatie worden de berichten over en weer gestuurd via de standaard connectoren aan beide systemen. Zowel inhoudelijke (XML) data als bijlagen (BASE64) gaan in veelvoud door de engine en dagelijks worden er gigabytes aan data verstuurd en ontvangen. Door het gebruik van slimme technische toepassingen zoals gebruik van WORM storage, cleaning functies en performance optimalisatie staat de verbinding “als een huis”.

De combinatie van de module Output Management en attentie-systematiek biedt ook technisch en functioneel beheer de mogelijkheid om het proces te volgen, uitval te signaleren en op eventuele incidenten tijdig te acteren.

Door een flexibele inzet van de reeds opgezette SQL staging structuur is ook functioneel/technisch beheer zelf instaat om componenten en data te communiceren en ontsluiten. Procesmatig worden de volgende koppelingen verzorgt:

Gebruikte technieken

 • Middleware applicatie:
  • Intelly Connectivity,
  • Output Management
 • Distributiemedia systemen (communicatie):
  • SOAP (XML),
  • REST (JSON).
 • Beveiliging:
  • Server signing – certificaten,
  • Message signing – certificaten (per instantie),
 • Proces / storage medium:
  • Staging structuur MSSQL,
  • Linux WORM storage

Wilt u meer informatie over onze flexibele koppelingen en standaard oplossingen voor DSP/LIP (MijnAansluiting)? Neem even contact op, wij staan je graag te woord!