Afstudeeropdracht Stefan; Integratie PowerBI

In het ClixzPlatform zijn er al diverse mogelijkheden m.b.t. het presenteren van rapportage en dashboard mogelijkheden. De komende tijd gaat Stefan als afstudeerder aan de gang met de integratie van PowerBI in het platform. Nu is PowerBI als opzichzelfstaande applicatie prima te gebruiken maar biedt de integratie van rapporten via het platform een aantal voordelen…

Voor we op de voordelen ingaan een korte introductie. De integratie van Power BI wordt opgepakt door Stefan, Stefan heeft het afgelopen half jaar ervaring opgedaan met het ClixzPlatform. In deze periode heeft hij zicht gefocust op de aansturing van het ontwikkelaars team van het ClixzPlatform. Inmiddels is het Platform en hoe dit in de praktijk gebruikt wordt voor Stefan gesneden koek!

Een aantal voordelen van de PowerBI integratie liggen misschien wat meer voor de hand. Via het dashboard van het ClixzPlatform is het nu mogelijk om data te visualiseren, data vanuit o.a. SQL makkelijk inzichtelijk te maken, maar ook pagina’s zoals websites/HTML code toe te voegen. Een aantal van deze zaken is ook in PowerBI mogelijk dus zou het centraliseren van deze mogelijkheden in het platform een mooie optie zijn. Daarnaast en wellicht belangrijker bestaat de technische mogelijkheid om PowerBI rapportages namens het platform op te halen i.p.v. individuele gebruikers.. Dit biedt op het gebied van synchronisatie en de aanschaf van PowerBI licenties interessante mogelijkheden.

Ook benieuwd wat de mogelijkheden van de PowerBi nog meer kunnen bieden? We houden je graag op de hoogte van dit project en neem gerust contact met ons op!