Hoewel er druk wordt gewerkt aan de livegang van 5.0 wordt er achter de schermen ook hard gewerkt aan nieuwe functionaliteiten! Eén van deze functionaliteiten zijn de ‘Itemsets’ ook wel bekend als recepten.

Voorheen kwam het wel eens voor dat adviseur een flinke lijst met items handmatig moest toevoegen.. Met behulp van de Itemsets komt hier dus verandering in. In de praktijk kwam het voor in de Sales module dat er een bepaald aantal items vrijwel standaard per toestel toegevoegd werd. Bijvoorbeeld bij toestel X hoort altijd item A, item B en item C. Daarnaast kan het ook voorkomen dat item A altijd nodig is voor de installatie van toestel X. Mocht dit item dan missen en pas tijdens de installatie opduiken kan het dus voorkomen dat er onvoorziene kosten bij komen kijken… Kortom een situatie die we willen voorkomen of zoveel mogelijk willen beperken.

Het idee achter de functionaliteit is niet nieuw, veel mensen kennen dit misschien onder de naam ‘recepten’ uit ERP pakketten. Dit sluit ook aan op de functionaliteit van de Itemsets. Enerzijds kunnen er nu Itemsets gemaakt worden die aansluiten op de recepten van een ERP pakket. Zo weten we zeker dat we alle benodigde items op de offerte beschikbaar hebben en voorkomen we ongewenste verassingen tijdens de uitvoering/installatie. Anderzijds wordt het met het toevoegen van een Itemset makkelijk om gemakkelijk bijvoorbeeld veel gebruikte items snel toe te voegen. Hierdoor hoef je dus niet elke item weer los toe te voegen. Met het toevoegen van een Itemset op een offerte kunnen we nu dus twee bekende problemen voorkomen.

Tot slot is het natuurlijk mogelijk om zelf Itemsets te maken i.c.m. alle items en toestellen in het ClixzPlatform. Benieuwd wat er nog meer mogelijk is met de Itemsets of het ClixzPlatform? Neem gerust contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *