Maak kennis met Jonathan en zijn afstudeeropdracht; Azure AD- inlogmodule ClixzPlatform!

Op dit moment zijn er diverse login-mogelijkheden van het Clixzplatform. Je logt in met je gebruikersnaam en wachtwoord, je klikt de welbekende donut, croissant of lantaarnpaal aan en je bent ingelogd. Daarnaast is het mogelijk om in het platform in te loggen via de Windows inloggegevens. Maar wat nou als je in kon loggen met je Microsoft 365 werkaccount?

 

Het inloggen met je Microsoft 365- account (Ook wel Azure-account genoemd) heeft een aantal voordelen. Zo verhoogt het de veiligheid. Omdat Microsoft nu verantwoordelijk is voor de beveiliging van het inlogproces en de daarbij behorende protocollen, is de kans op een inbraak of hack aanzienlijk kleiner. Ook is het mogelijk om met deze manier in te loggen met Two-Factor authenticatie, waarbij je je telefoon gebruikt als extra inlogfactor.

Naast het beveiligingsvoordeel is het ook gewoon een stuk efficiënter om je Microsoft-werkaccount te gebruiken om mee in te loggen. Je hoeft nu in ieder geval één wachtwoordcombinatie minder te onthouden of op te slaan. Dit scheelt een hoop gedoe en maakt het makkelijker om in te loggen op nieuwe apparaten waar je wachtwoorden nog niet op opgeslagen zijn. Ook hoef je je wachtwoord maar één keer te wijzigen.

Onze afstudeerder Jonathan zal zich de komende zes maanden bezighouden met het implementeren van deze inlogmodule. Omdat hij helemaal nieuw is binnen de organisatie, zal hij in zijn oriëntatiefase druk bezig zijn met het vergaren van kennis en het in kaart brengen van de organisatie en de klanten van Clixz, het Clixzplatform en de modules binnen het platform. Hoe deze oplossing eruit gaat zien? Er komt een knop naast de reguliere inlogknop waarop staat: ‘Inloggen met je Microsoft Werkaccount’.

 

Maar wie is Jonathan eigenlijk? Jonathan komt uit Zeeland maar woont inmiddels al twee jaar in Breda voor zijn studie Business IT & Management. Hij voelt zich helemaal thuis in het bourgondische Brabant en wil er de komende jaren in ieder geval nog wel even blijven wonen. Hij is buiten het kantoor te vinden in de sportschool, achter zijn piano of, wanneer dat kan, op de lange latten.

 

Wil je meer te weten komen over deze nieuwe feature? Houd dan de website in de gaten of neem gewoon contact met ons op. We horen je graag!