Realisatie intelligente koppeling tussen Dynamics NAV en Kardex Shuttle-kast voor GEAS Energiewacht

GEAS Energiewacht staat in Oost-Nederland met 120 ervaren servicemedewerkers, 24 uur per dag klaar om de verwarmingsinstallaties van hun 125.000 vaste abonnees te onderhouden en om storingen op te lossen.

De uitdaging

Voor het opslaan van kleine onderdelen had GEAS twee Kardex Remstar shuttle kasten aangeschaft met een Pick and Put to Light systeem. Om de kast van de benodigde informatie te voorzien, was een interface nodig tussen de kastbesturing en Navision op basis van XML-berichten. De basis voor deze berichten vormden de magazijnpick en de magazijnopslag. Om te kunnen tellen moest ook het inventarisatiedagboek als basis dienen voor de XML-berichten. De kastbesturing had lokaal alleen data waarin de plateau identificatie en indeling vast lag. Deze kwam overeen met de opslaglocatiebenaming in Navision. Voor de rest stond alle informatie in Navision.

Concreet betekende dit dat GEAS een oplossing zocht die:

  • Een stabiele interface garandeert
  • Zelfstandig te beheren en eventueel aan te passen is
  • Binnen enkele dagen gerealiseerd kan worden

Uitdaging 1

Een stabiele interface kunnen garanderen

Uitdaging 2

Altijd voldoende voorraad zonder al te veel inspanningen

Uitdaging 2

Optimale integratie van verschillende systemen

De oplossing

Met i-Connectivity is een koppeling tot stand gebracht die de berichtenuitwisseling tussen Kardex en Navision verwerkt en die voorziet in logging van berichten en conversie van gegevens indien dat nodig is.

Voordelen

  • Snelle en betaalbare oplossing
  • Altijd voldoende voorraad zonder al te veel inspanningen
  • Optimale integratie van verschillende systemen