Project omschrijving

GEAS
Realisatie intelligente koppeling tussen Dynamics NAV en Kardex Shuttle-kast

GEAS Energiewacht staat in Oost-Nederland met 120 ervaren servicemedewerkers, 24 uur per dag klaar om de verwarmingsinstallaties van hun 125.000 vaste abonnees te onderhouden en om storingen op te lossen.

Uitdaging
Voor het opslaan van kleine onderdelen heeft GEAS twee Kardex Remstar shuttle kasten aangeschaft met een Pick and Put to Light systeem. Om de kast van de benodigde informatie te voorzien, is een interface nodig tussen de kastbesturing en Navision op basis van XML-berichten. De basis voor deze berichten vormen de magazijnpick en de magazijnopslag. Om te kunnen tellen moet ook het inventarisatiedagboek als basis dienen voor de XML-berichten. De kastbesturing heeft lokaal alleen data waarin de plateau identificatie en indeling vastligt. Deze komt overeen met de opslaglocatiebenaming in Navision. Voor de rest staat alle informatie in Navision.

Eisen/wensen
GEAS zoekt een oplossing die:

  • Een stabiele interface garandeert
  • Zelfstandig te beheren en eventueel aan te passen is
  • Binnen enkele dagen gerealiseerd kan worden

Oplossing                                      
Met i-Connectivity is een koppeling tot stand gebracht die de berichtenuitwisseling tussen Kardex en Navision verwerkt en die voorziet in logging van berichten en conversie van gegevens indien dat nodig is.

Voordelen

  • Snelle en betaalbare oplossing
  • Altijd voldoende voorraad zonder al te veel inspanningen
  • Optimale integratie van verschillende systemen