Status volgorde Sales

Binnen de Sales module in het ClixzPlatform is het mogelijk om statussen toe kennen aan offertes. Bij diverse omgevingen waaronder die van Energiewacht wordt gebruik gemaakt van opvolg statussen nadat de offerte al verwerkt is in het ClixzPlatform. Vanuit dit proces is de vraag naar voren gekomen om de volgorde van de statussen te stroomlijnen. Het kwam in de praktijk voor dat een offerte per ongeluk ‘terug’ naar de “Open”status gezet werd, ook al was deze offerte al afgesloten. Dit is natuurlijk niet wenselijk!

Om te voorkomen dat offertes opnieuw open worden gezet, hebben we gekeken naar het toepassen van volgordelijkheid in de toe te kennen statussen aan offertes. Een voorbeeld hiervan is dat een offerte met de status “Succesvol” alleen naar de status “Besteld, niet gepland” of “Besteld, gepland” kan en niet meer terug kan naar de status “Open”. Deze functionaliteit richt zich niet specifiek op de statussen nadat een offerte is afgesloten maar kan voor meerdere doeleinden worden ingezet. Een ander voorbeeld zou kunnen zijn dat zo’n offerte in principe niet zonder de uitvoering van een schouw zomaar naar een eindstatus verzet mag worden.

Tot slot, het kan natuurlijk voorkomen dat een offerte per ongeluk te vroeg naar de volgende status wordt gezet. Om te voorkomen dat het sales proces vastloopt zijn er rechten toegevoegd waarmee een beheerder de volgordelijkheid kan overrulen. Benieuwd wat deze functionaliteit kan bieden voor het sales proces in het ClixzPlatform, neem gerust contact met ons op!