Digitaal schouwformulieren

In een voorgaande nieuwsbrief hebben we het over de livegang van de 2Solar koppeling gehad. Bij Energiewacht wordt nu op basis van de input uit de 2Solar koppeling automatisch een schouwformulier gemaakt. Dit wordt gedaan in combinatie met de Prefilled Forms module binnen het ClixzPlatform.

Voor we het proces in duiken voor het schouwformulier een korte stap terug… vanuit 2Solar krijgt het ClixzPlatform de details voor de offerte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: aantal panelen, totaal vermogen van de panelen/omvormer, type optimizer en een foto van het legplan. Een aantal van deze gegevens worden al via de offerte richting de klant verstuurd. Na akkoord op de offerte wordt het schouw proces uitgevoerd.

Om de uitvoering van de schouw zo efficiënt mogelijk te laten verlopen zijn er aantal zaken ingericht:

  1. Voor de uitvoering van de schouw wordt automatisch een schouwformulier gegenereerd na ondertekening van de offerte.
  2. Het schouwformulier wordt vooringevuld aangemaakt met data uit 2solar
  3. De uitvoerder van de schouw hoeft alleen de nog niet bekende data aan te vullen op het schouw formulier.
  4. Het schouw formulier wordt ingevuld en opgeslagen
  5. Het opgeslagen formulier zorgt ervoor dat de status automatisch van de offerte omgaat naar de status ‘schouw formulier controleren’

 

Voorbeeld van een voor ingevuld schouwformulier

 

Op deze wijze wordt de documentatie rond de uitvoering van de schouw zoveel mogelijk geautomatiseerd en eenduidig afgehandeld, hiervoor is onder andere de Prefilled Forms module ingezet. De op het schouwformulier ingevulde data kan later in het proces worden ingezet voor bijvoorbeeld het automatisch opstellen van het opleverdocument.

Benieuwd naar de mogelijkheden tot het automatiseren van zon offertes of de mogelijke toepassingen van Prefilled Forms, neem dan contact met ons op!