Koppeling tussen het payrollsysteem ADP en Proqs bij Alsema

Voor onze klant Alsema, een aannemersbedrijf uit het mooie Zuidlaren, hebben wij een koppeling gebouwd die betrekking heeft op het salaris/administratie systeem ADP en hun nieuwe ERP-systeem genaamd Proqs.

Voorheen werden salarisstroken bij Alsema handmatig ingeladen, dit vergde veel handwerk en kostte dus veel tijd. Alsema heeft ons gevraagd dit proces te optimaliseren.

De beoogde situatie was dat met een klik op de knop de salarisstroken ingeladen kunnen worden in het ERP-systeem van Alsema. Daarna kunnen medewerkers van Alsema met hun persoonlijke account inloggen bij Proqs en de salarisstroken van de verschillende jaren en periodes opvragen.

 

De koppeling werkt nu als volgt: de salarisstroken worden in bulk óf per stuk geëxporteerd vanuit ADP en in een map geplaatst waar onze middleware de salarisstroken inleest en opslaat in een database. Vervolgens kunnen medewerkers inloggen in Proqs en daar vanuit de salarisstroken opvragen, waarop onze middleware de salarisstrook terugstuurt. De tussenliggende communicatie zijn synchrone REST API’s aan weerszijde tussen Proqs en onze middleware waardoor het voor de gebruiker lijkt alsof de informatie rechtstreeks vanuit Proqs afkomstig is.

 

Ook benieuwd of we het proces van uw salarisstroken kunnen optimaliseren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!