In de nieuwsbrief van november van vorig jaar hebben we u verteld dat Clixz is begonnen aan het implementeren van de informatiebeveiligingsmaatregelen die ISO 27001 voorschrijft, om zo een certificaat te kunnen behalen. In deze nieuwsbrief willen we u daar over bijpraten.

De afgelopen maanden hebben we alle eisen in kaart gebracht en deze geprojecteerd op Clixz. Zo hebben we een gewenste situatie geschetst en zijn we aan de slag gegaan met het schrijven van de documentatie en de procedures. Eind maart hebben we een eerste finale versie van de documentatie en de procedures afgerond. In gesprekken met een gecertificeerde auditor hebben we gekeken naar de beste vervolgstappen voor Clixz wat betreft de certificering.

In overleg heeft Clixz gekozen voor een Third Party Memorandum (TPM). Een TPM gaat in op een subset van ISO 27001-beheersmaatregelen die relevant zijn voor de Clixz organisatie en haar klanten. De komende tijd gaat Clixz onderzoek doen naar de best passende subset beheersmaatregelen en daar zal Clixz officieel op geaudit worden. Als Clixz die test doorstaan heeft komt Clixz in aanmerking voor het TPM-certificaat.

Uiteraard zullen we u in een volgende nieuwsbrief weer een update geven!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *